Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Popekane ciasteczka czekoladowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 1617711" data-attributes="member: 67"><p>I ja sie skusiłam. Są to dla mnie, jak do tej pory, najlepsze drobne ciasteczka i bardzo interesujące wizualnie. Mocny smak czekolady, niezbyt słodkie (dałam troszke cukru mniej, czekolada 90%), niekłopotliwe w wykonaniu. Ciasto pobierałam po trochu, formowałam i znów do lodówki. obtaczałam w cukrze (jak już piec był gotowy, albo blacha po poprzednich ostygła) i natychmiast do pieca. NIC się nie powiekszyły, tylko popękały. </p><p>Zauważyłam, że im chłodniejsze idą do pieczenia, tym ładniejszy kształt zachowują. </p><p>Nie wstawiam zdjęcia, bo jest ich tu i tak sporo, ale sprawdźcie przy następnej okazji, czy z rzeczywiście temperatura ciasta ma takie znaczenie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 1617711, member: 67"] I ja sie skusiłam. Są to dla mnie, jak do tej pory, najlepsze drobne ciasteczka i bardzo interesujące wizualnie. Mocny smak czekolady, niezbyt słodkie (dałam troszke cukru mniej, czekolada 90%), niekłopotliwe w wykonaniu. Ciasto pobierałam po trochu, formowałam i znów do lodówki. obtaczałam w cukrze (jak już piec był gotowy, albo blacha po poprzednich ostygła) i natychmiast do pieca. NIC się nie powiekszyły, tylko popękały. Zauważyłam, że im chłodniejsze idą do pieczenia, tym ładniejszy kształt zachowują. Nie wstawiam zdjęcia, bo jest ich tu i tak sporo, ale sprawdźcie przy następnej okazji, czy z rzeczywiście temperatura ciasta ma takie znaczenie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Popekane ciasteczka czekoladowe
Top
Bottom