Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Popekane ciasteczka czekoladowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 564350" data-attributes="member: 67"><p>składniki</p><p>225g pokruszonej czekolady deserowej (okolo 1 1/3 szklanki)</p><p>110g masla</p><p>2/3 szklanki cukru</p><p>3 duze jajka</p><p>2 lyzeczki ekstraktu z wanilii</p><p>1/2 lyzeczki proszku do pieczenia</p><p>szczypta soli</p><p>1 2/3 szklanki maki</p><p></p><p>cukier puder</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Czekolade rozpuscic z masle w malym rondelku, lekko schlodzic.</p><p>Jajka ubic z cukrem i ekstraktem waniliowym na puszysta mase, wymieszac z masa czekoladowa. Dodac proszek do pieczenia, sol i na koncu make, dobrze wymieszac i schlodzic conajmniej 3 godziny lub przez noc.</p><p></p><p>Rozgrzac piekarnik do temperatury 165&ordm;C. Cukier puder (okolo szklanki) wsypac do plaskiego naczynia.</p><p>Ciasto nabierac lyzeczka do herbaty (lub mala galkownica) i formowac male kuleczki, obtaczac je w cukrze pudrze i ukladac na blasze wylozonej pergaminem. </p><p>Piec okolo 10-12 minut - podczas pieczenia ciasteczka lekko sie splaszcza i popekaja. Przestudzic na drucianej siateczce.</p><p></p><p>dodatkowe informacje</p><p>Uwaga - nie piec za dlugo, tylko do momentu kiedy czekoladowa masa zaczyna matowiec, powinny byc ciagle miekkie w dotyku. Zbyt dlugo pieczone robia sie twarde.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 564350, member: 67"] składniki 225g pokruszonej czekolady deserowej (okolo 1 1/3 szklanki) 110g masla 2/3 szklanki cukru 3 duze jajka 2 lyzeczki ekstraktu z wanilii 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 2/3 szklanki maki cukier puder sposób przygotowania Czekolade rozpuscic z masle w malym rondelku, lekko schlodzic. Jajka ubic z cukrem i ekstraktem waniliowym na puszysta mase, wymieszac z masa czekoladowa. Dodac proszek do pieczenia, sol i na koncu make, dobrze wymieszac i schlodzic conajmniej 3 godziny lub przez noc. Rozgrzac piekarnik do temperatury 165ºC. Cukier puder (okolo szklanki) wsypac do plaskiego naczynia. Ciasto nabierac lyzeczka do herbaty (lub mala galkownica) i formowac male kuleczki, obtaczac je w cukrze pudrze i ukladac na blasze wylozonej pergaminem. Piec okolo 10-12 minut - podczas pieczenia ciasteczka lekko sie splaszcza i popekaja. Przestudzic na drucianej siateczce. dodatkowe informacje Uwaga - nie piec za dlugo, tylko do momentu kiedy czekoladowa masa zaczyna matowiec, powinny byc ciagle miekkie w dotyku. Zbyt dlugo pieczone robia sie twarde. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Popekane ciasteczka czekoladowe
Top
Bottom