Składniki:
1 kg jabłek
1 kg śliwek
około 0,7 kg cukru
Śliwki kroję w kawałeczki, zesmażam jak do powideł.
Jabłka obiera i kroję w kostkę. Dodać do zesmażonych śliwek, wymieszać, dodać cukier, jeszcze razem podsmażyć. Jak odpowiednio zgęstnieją wkładam do wyparzonych słoików [do pełna] i zakręcam wygotowanymi nakrętkami. Słoiki do góry dnem czekają aż ostygną. Pychotka
1 kg jabłek
1 kg śliwek
około 0,7 kg cukru
Śliwki kroję w kawałeczki, zesmażam jak do powideł.
Jabłka obiera i kroję w kostkę. Dodać do zesmażonych śliwek, wymieszać, dodać cukier, jeszcze razem podsmażyć. Jak odpowiednio zgęstnieją wkładam do wyparzonych słoików [do pełna] i zakręcam wygotowanymi nakrętkami. Słoiki do góry dnem czekają aż ostygną. Pychotka
