- Paź 9, 2008
- 523
- 0
- 16
PRAWDZIWA CZEKOLADA NA GORĄCO
na 1 porcję
25g czekolady deserowej
200 ml mleka UHT 3,2%
bita śmietana do dekoracji
Wykonanie: czekoladę drobno pokruszyć. Wrzucić do mleka. Na małym ogniu doprowadzić o wrzenia, ciągle mieszając. Gotować do odparowania 1/2 objętości. Czekolada zgęstnieje. Podawać w małych kubeczkach udekorowane bitą śmietaną.
Ważne! czekoladę musimy cały czas mieszać!
To gęsta, prawdziwa czekolada na gorąco.
Nie robiłam jej już bardzo dawno z prostej przyczyny. Jest bardzo kaloryczna, a dla mnie jedna porcja to za mało.
na 1 porcję
25g czekolady deserowej
200 ml mleka UHT 3,2%
bita śmietana do dekoracji
Wykonanie: czekoladę drobno pokruszyć. Wrzucić do mleka. Na małym ogniu doprowadzić o wrzenia, ciągle mieszając. Gotować do odparowania 1/2 objętości. Czekolada zgęstnieje. Podawać w małych kubeczkach udekorowane bitą śmietaną.
Ważne! czekoladę musimy cały czas mieszać!
To gęsta, prawdziwa czekolada na gorąco.
Nie robiłam jej już bardzo dawno z prostej przyczyny. Jest bardzo kaloryczna, a dla mnie jedna porcja to za mało.

Ostatnią edycję dokonał moderator: