Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1059590" data-attributes="member: 1142"><p>Inulo, masz piekne bochenki i widac,z e maja bardzo c hrupiaca skorke. Ciesze sie, ze eksperymentujesz z makami, dziekie temu bedziesz miala w domu chleb jaki lubisz najbardziej.</p><p></p><p>nikki, to, ze chleb mas zblady to w cale nie wina tego, ze nie posmarowalas go olejem. Blada skorka w tym przypadku to raczej skutek tak dlugiej fermentacji. I mysle, ze Twoj zakwas wcale nie byl aktywny wystarczajaco...naprawde przydalaby sie mu reanimacja (o tym chyba sporo jest w Po Godzinach), poprawne odswiezenie i czeste pieczenie na zakwasie to jedyna recepta. Minimalny przyrost i takie dlugie przebywanie w blaszce wlasnie o spiacym zakwasie swiadczy (aktywny zakwas poradzi sobie z ciastem w ciagu max. 2-3 godzin w raczej chlodnym pomieszczeniu ok 17C)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1059590, member: 1142"] Inulo, masz piekne bochenki i widac,z e maja bardzo c hrupiaca skorke. Ciesze sie, ze eksperymentujesz z makami, dziekie temu bedziesz miala w domu chleb jaki lubisz najbardziej. nikki, to, ze chleb mas zblady to w cale nie wina tego, ze nie posmarowalas go olejem. Blada skorka w tym przypadku to raczej skutek tak dlugiej fermentacji. I mysle, ze Twoj zakwas wcale nie byl aktywny wystarczajaco...naprawde przydalaby sie mu reanimacja (o tym chyba sporo jest w Po Godzinach), poprawne odswiezenie i czeste pieczenie na zakwasie to jedyna recepta. Minimalny przyrost i takie dlugie przebywanie w blaszce wlasnie o spiacym zakwasie swiadczy (aktywny zakwas poradzi sobie z ciastem w ciagu max. 2-3 godzin w raczej chlodnym pomieszczeniu ok 17C) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
Top
Bottom