Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 1060497" data-attributes="member: 956"><p>Nie piekłam tamtego chleba. </p><p>Napisałam Ci jak ja robię razowiec Tatter, bo widzę że się zamotałaś i wypiekasz cienkie placki zamiast bochenków.</p><p>Opisałam Ci jak ja piekę bardzo często ten razowiec od przeszło 4 lat, czyli od momentu zamieszczenia przez Tatter przepisu na forum. Stosuję się do przepisu i jeśli autorka pisze, że ciasto ma być &quot;lepkie i luźne&quot; to ja takie robię. Jak ktoś w przepisie napisze, że wyrabiane mikserem ciasto ma być nie przylegające do miski i nie klejące tylko zwarte - to ja też staram się takie zrobić. Konsystencję ciasta reguluję dodając więcej niż w przepisie podano wody lub mąki, zależnie od potrzeb.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 1060497, member: 956"] Nie piekłam tamtego chleba. Napisałam Ci jak ja robię razowiec Tatter, bo widzę że się zamotałaś i wypiekasz cienkie placki zamiast bochenków. Opisałam Ci jak ja piekę bardzo często ten razowiec od przeszło 4 lat, czyli od momentu zamieszczenia przez Tatter przepisu na forum. Stosuję się do przepisu i jeśli autorka pisze, że ciasto ma być "lepkie i luźne" to ja takie robię. Jak ktoś w przepisie napisze, że wyrabiane mikserem ciasto ma być nie przylegające do miski i nie klejące tylko zwarte - to ja też staram się takie zrobić. Konsystencję ciasta reguluję dodając więcej niż w przepisie podano wody lub mąki, zależnie od potrzeb. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
Top
Bottom