Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1061284" data-attributes="member: 1142"><p>Nikka, Hazo i Izolda juz odpowiedzialy na Twoje pytania i doskonale skomentowaly wszystko to co napisalas.</p><p>Podkresle jednak, ze ciasto na ten chleb (jak i na wiele innych foremlkowych chlebow) ma byz luzne. Oznacza to, ze nie ma szans na zagniatanie tego ciasta w tradycyjnym slowa znaczeniu, jesli chcesz koniecznie luzne ciasto chlebowe wyrobic, zrob to metoda bertineta. </p><p>Jesli w ciescie jest sama maka zytnia (obojetnie jaka) wyrabianie nic nie da, a moze bardzo zniechecic do zabawy z zytem. Ciasto zytnie (100%) nie wyrasta rowniez. Jesli w ciescie jest maka pszenna (obojetnie jak i tyczy sie to tez orkiszu), ciasto trzeba mieszac i wyrastac (chyba, ze przepis okresla inaczej, ale zdarza sie to rzadko).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1061284, member: 1142"] Nikka, Hazo i Izolda juz odpowiedzialy na Twoje pytania i doskonale skomentowaly wszystko to co napisalas. Podkresle jednak, ze ciasto na ten chleb (jak i na wiele innych foremlkowych chlebow) ma byz luzne. Oznacza to, ze nie ma szans na zagniatanie tego ciasta w tradycyjnym slowa znaczeniu, jesli chcesz koniecznie luzne ciasto chlebowe wyrobic, zrob to metoda bertineta. Jesli w ciescie jest sama maka zytnia (obojetnie jaka) wyrabianie nic nie da, a moze bardzo zniechecic do zabawy z zytem. Ciasto zytnie (100%) nie wyrasta rowniez. Jesli w ciescie jest maka pszenna (obojetnie jak i tyczy sie to tez orkiszu), ciasto trzeba mieszac i wyrastac (chyba, ze przepis okresla inaczej, ale zdarza sie to rzadko). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
Top
Bottom