Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="nikka" data-source="post: 1086481" data-attributes="member: 3798"><p><strong>Tatter </strong>- mnie cieszy że ma dużo otrębów, bo jest zdrowa, Tatterowiec sobie sadzi z nią, ale boję się wypieków w 100% z mąki żytniej razowej - jak np chleb radzieckiego żołnierza</p><p></p><p>czy jeśli smak chleba mi odpowiada - nawet jeśli otręby niszczą siatkę glutenową, to ok?</p><p></p><p><strong>Krystyno9</strong> - a byłaś w młynie? Ja zajechałam do sklepu przy młynie i kupiłam cały worek 10 kg [mniejszych nie mieli], poluję natomiast na taką mąkę pełnoziarnistą, ale póki co zadowalam się tą z Lubelli - ona jest chyba trochę oszukiwana, albo bardzo drobno zmielona</p><p></p><p><strong>mirabbelko</strong> - no mój zakwas też ją lubi, taką grubszą bardziej niż drobniej mieloną, tak mi się przynajmniej zdaje - nie zalatuje octem, tygodniowe leżakowanie w lodówce mu nie szkodzi, a na początku było gorzej - chyba, że nie zależy to od mąki, bo zakwas z czasem się stabilizuje</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nikka, post: 1086481, member: 3798"] [B]Tatter [/B]- mnie cieszy że ma dużo otrębów, bo jest zdrowa, Tatterowiec sobie sadzi z nią, ale boję się wypieków w 100% z mąki żytniej razowej - jak np chleb radzieckiego żołnierza czy jeśli smak chleba mi odpowiada - nawet jeśli otręby niszczą siatkę glutenową, to ok? [B]Krystyno9[/B] - a byłaś w młynie? Ja zajechałam do sklepu przy młynie i kupiłam cały worek 10 kg [mniejszych nie mieli], poluję natomiast na taką mąkę pełnoziarnistą, ale póki co zadowalam się tą z Lubelli - ona jest chyba trochę oszukiwana, albo bardzo drobno zmielona [B]mirabbelko[/B] - no mój zakwas też ją lubi, taką grubszą bardziej niż drobniej mieloną, tak mi się przynajmniej zdaje - nie zalatuje octem, tygodniowe leżakowanie w lodówce mu nie szkodzi, a na początku było gorzej - chyba, że nie zależy to od mąki, bo zakwas z czasem się stabilizuje [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
Bottom