Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="pychotka12" data-source="post: 1511625" data-attributes="member: 52876"><p>witam</p><p>dopiero zaczynam przygodę z zakwasem, robię swoje trzy różne, ale nie mogąc się doczekać pieczenia poszłam na żebry do piekarni.</p><p>Dostałam trochę, zrobiłam już chleb polski, ale kusi mnie ten chlebek.</p><p>Problem w tym że nie wiem jaki to zakwas. Nie wiem czy może być bazą do tego zaczynu. </p><p>I czy jeśli dam dzisiaj do niego 200g mąki żytniej razowej i 300g wody to czy to wystarczy na 400g zaczynu i czy jutro będę mogła już piec.</p><p>Dzięki za pomoc.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pychotka12, post: 1511625, member: 52876"] witam dopiero zaczynam przygodę z zakwasem, robię swoje trzy różne, ale nie mogąc się doczekać pieczenia poszłam na żebry do piekarni. Dostałam trochę, zrobiłam już chleb polski, ale kusi mnie ten chlebek. Problem w tym że nie wiem jaki to zakwas. Nie wiem czy może być bazą do tego zaczynu. I czy jeśli dam dzisiaj do niego 200g mąki żytniej razowej i 300g wody to czy to wystarczy na 400g zaczynu i czy jutro będę mogła już piec. Dzięki za pomoc. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
Top
Bottom