Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Maryna" data-source="post: 441723" data-attributes="member: 1215"><p>Widocznie moje ciasto było mało luźne. Nie mam doświadczenia. Ale nabywam...</p><p>Chleb wyszedł smaczny, tylko dziureczki miał małe. Miąższ miał zwarty. Chciałam mieć taki chleb jak Burek, niestety dziś się nie udało.</p><p></p><p>Chciałam zapytać czy &quot;wyrastanie przez kilka godzin&quot; to mogą być trzy godziny (tyle mi rosło ciasto) ale forum mnie nie wpuszczało. Wsadziłam do piecyka na wyczucie po tych nieszczęsnych trzech godzinach. Może za krótko róśł, choć sięgał krawędzi keksówki tej większej.</p><p></p><p>Mam pytanie - czy po zjedzeniu tego chleba macie kwaśny smak w ustach? W trakcie jedzenia chleb nie jest kwaśny. Ten smak czuję dopiero po kilku minutach. A może mi się zdaje....</p><p></p><p>Skoro wyrobiłam ciasto &quot;temi ręcami&quot; na stole a nie mikserem, to chyba było zbyt spójne, prawda? </p><p>Głupia baba...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Maryna, post: 441723, member: 1215"] Widocznie moje ciasto było mało luźne. Nie mam doświadczenia. Ale nabywam... Chleb wyszedł smaczny, tylko dziureczki miał małe. Miąższ miał zwarty. Chciałam mieć taki chleb jak Burek, niestety dziś się nie udało. Chciałam zapytać czy "wyrastanie przez kilka godzin" to mogą być trzy godziny (tyle mi rosło ciasto) ale forum mnie nie wpuszczało. Wsadziłam do piecyka na wyczucie po tych nieszczęsnych trzech godzinach. Może za krótko róśł, choć sięgał krawędzi keksówki tej większej. Mam pytanie - czy po zjedzeniu tego chleba macie kwaśny smak w ustach? W trakcie jedzenia chleb nie jest kwaśny. Ten smak czuję dopiero po kilku minutach. A może mi się zdaje.... Skoro wyrobiłam ciasto "temi ręcami" na stole a nie mikserem, to chyba było zbyt spójne, prawda? Głupia baba... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
Top
Bottom