Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 523435" data-attributes="member: 232"><p>zrobilas prawidlowo.</p><p></p><p>gwoli wyjasnienia: <strong>zakwas i ciasto zakwaszone to jedno i to samo</strong>. </p><p></p><p>ciastem zakwaszonym nazywamy <u>umownie</u> zakwas o duzej aktywnosci w swojej najlepszej fazie. do tego chlebka nie potrzeba doprowadzac zakwasu do max. aktwnosci, wystarczy uzyc zakwasu z lodowki, tym bardziej ze jak piszez Twoj w lodowce tez caly czas pracuje.</p><p></p><p>To jest dobra pora dla zakwasu, przy tej temperaturze nie trzeba mu stwarzac extra warunkow, bo jest bardzo cieplo.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 523435, member: 232"] zrobilas prawidlowo. gwoli wyjasnienia: [B]zakwas i ciasto zakwaszone to jedno i to samo[/B]. ciastem zakwaszonym nazywamy [U]umownie[/U] zakwas o duzej aktywnosci w swojej najlepszej fazie. do tego chlebka nie potrzeba doprowadzac zakwasu do max. aktwnosci, wystarczy uzyc zakwasu z lodowki, tym bardziej ze jak piszez Twoj w lodowce tez caly czas pracuje. To jest dobra pora dla zakwasu, przy tej temperaturze nie trzeba mu stwarzac extra warunkow, bo jest bardzo cieplo. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
Top
Bottom