Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 728780" data-attributes="member: 1142"><p>Chleby pieczone bez foremek najlatwiej sprawdzic pukajac w spod bochenka...jesli odglos jest gluchy to znak, ze chleb jest gotowy. Przy tym skora tez powinna byc rumiana, a chleb dosc lekki jak na jego wyglad.</p><p>Chleby z foremek najpierw trzeba z nich wyjac, potem sprawdzic sposobem jak wyzej. Mozna wtedy dopiec juz bez blaszki z 5-10 minut. Mysle, ze czeste wypieki pozwola Ci poznac Twoj piec i wkrotce nie bedziesz miala z tym problemu. </p><p>Przy okazji przypomne jeszcze, ze termometr piekarnikowy to dobra rzecz...posiadanie takiego &quot;urzadzenia&quot; pozwoli zmierzyc temperature taka jaka jest naprawde w srodku pieca, a nie ile &quot;nastawiamy &quot; na termostacie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 728780, member: 1142"] Chleby pieczone bez foremek najlatwiej sprawdzic pukajac w spod bochenka...jesli odglos jest gluchy to znak, ze chleb jest gotowy. Przy tym skora tez powinna byc rumiana, a chleb dosc lekki jak na jego wyglad. Chleby z foremek najpierw trzeba z nich wyjac, potem sprawdzic sposobem jak wyzej. Mozna wtedy dopiec juz bez blaszki z 5-10 minut. Mysle, ze czeste wypieki pozwola Ci poznac Twoj piec i wkrotce nie bedziesz miala z tym problemu. Przy okazji przypomne jeszcze, ze termometr piekarnikowy to dobra rzecz...posiadanie takiego "urzadzenia" pozwoli zmierzyc temperature taka jaka jest naprawde w srodku pieca, a nie ile "nastawiamy " na termostacie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
Top
Bottom