Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jaca19665" data-source="post: 889418" data-attributes="member: 17182"><p>dzięki hazo za odpowiedż może to wina zakwasu w zaswadzie nie ma innej możliwości tydzień temu też mi nie urósł a dodałem drożdże. Zakwas dokarmiam co +- `12 godz. tylko razową żytnią ma już prawie miesiąc najlepszy chleb jaki mi wyszedł to pierwsze chlebki razowe mirabelki zakwas miał wtedy 4 dni ciasto w foremkach urosło do brzegów foremki. Teraz nic nie idzie spróbuje odlac troche zakwasu do nowego słoja i dokarmiac wiekszą dawką mąki . Tatterowego własnie wrzuciłem do pieca po uzyskaniu temperatury 200 urosły troszkę i dostały kopułek ale popękały czekam na zamówiony słód i chyba będę dodawał do każdego wypieku może pomoże zakwasowi pozdrawiam ale od wczoraj kiedy zacząłem mieszac składniki minęło18 godz aż strach.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jaca19665, post: 889418, member: 17182"] dzięki hazo za odpowiedż może to wina zakwasu w zaswadzie nie ma innej możliwości tydzień temu też mi nie urósł a dodałem drożdże. Zakwas dokarmiam co +- `12 godz. tylko razową żytnią ma już prawie miesiąc najlepszy chleb jaki mi wyszedł to pierwsze chlebki razowe mirabelki zakwas miał wtedy 4 dni ciasto w foremkach urosło do brzegów foremki. Teraz nic nie idzie spróbuje odlac troche zakwasu do nowego słoja i dokarmiac wiekszą dawką mąki . Tatterowego własnie wrzuciłem do pieca po uzyskaniu temperatury 200 urosły troszkę i dostały kopułek ale popękały czekam na zamówiony słód i chyba będę dodawał do każdego wypieku może pomoże zakwasowi pozdrawiam ale od wczoraj kiedy zacząłem mieszac składniki minęło18 godz aż strach. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
Bottom