Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 890554" data-attributes="member: 956"><p>To żeby Ci ułatwić napiszę moje ilości na keksówkę dł. 25 cm:</p><p>300 g zakwasu </p><p>112 ml wody </p><p>75 g maki żytniej razowej </p><p>225 g maki pszennej chlebowej (650)</p><p>3/4 łyżki grubej soli </p><p>1/4 łyżeczki demerary </p><p>reszta jak w przepisie Tatter. Jeśli nie jestem pewna zakwasu to dodaję ciut drożdży istant. Ilość wody - reguluję tak, żeby ciasto ie było za gęste.</p><p>Powodzenia!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 890554, member: 956"] To żeby Ci ułatwić napiszę moje ilości na keksówkę dł. 25 cm: 300 g zakwasu 112 ml wody 75 g maki żytniej razowej 225 g maki pszennej chlebowej (650) 3/4 łyżki grubej soli 1/4 łyżeczki demerary reszta jak w przepisie Tatter. Jeśli nie jestem pewna zakwasu to dodaję ciut drożdży istant. Ilość wody - reguluję tak, żeby ciasto ie było za gęste. Powodzenia! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
Top
Bottom