Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jaca19665" data-source="post: 893480" data-attributes="member: 17182"><p>witam zastosowałem sie do sugesti piekących i chlebek wyszedł super postaram się wrzucic zdjęcia. Zastosowałem metodę tatter na odświeżenie zakwasu i to był strzał w 10 (składniki wedłóg hazo też ok), tatter pisała abym napisał spostrzeżenia z zabawy z zakwasem. Najprosciej rzecz ujmując zakwas dokarmiany raz w tygodniu pracuje najlepiej usiłował wyjsc ze słoja dwa razy go odejmowałem. Zakwas odmładzany (dokarmiany) co trzy dni pracował trochę słabiej teraz gdy widzę że zakwas pracuje słabiej to do ciasta dodaję go ciut więcej. Teraz trzymam zakwas i w lodówce dokarmiam raz w tygodniu rano kiedy chcę piec dwa chlebki to w dwóch słoikach robię zakwas a w słoju matce dokarmiam zakwas i spowrotem po 3 5 godzinach do lodówki. pozdrawiam zjadaczy niezwykłego chleba</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jaca19665, post: 893480, member: 17182"] witam zastosowałem sie do sugesti piekących i chlebek wyszedł super postaram się wrzucic zdjęcia. Zastosowałem metodę tatter na odświeżenie zakwasu i to był strzał w 10 (składniki wedłóg hazo też ok), tatter pisała abym napisał spostrzeżenia z zabawy z zakwasem. Najprosciej rzecz ujmując zakwas dokarmiany raz w tygodniu pracuje najlepiej usiłował wyjsc ze słoja dwa razy go odejmowałem. Zakwas odmładzany (dokarmiany) co trzy dni pracował trochę słabiej teraz gdy widzę że zakwas pracuje słabiej to do ciasta dodaję go ciut więcej. Teraz trzymam zakwas i w lodówce dokarmiam raz w tygodniu rano kiedy chcę piec dwa chlebki to w dwóch słoikach robię zakwas a w słoju matce dokarmiam zakwas i spowrotem po 3 5 godzinach do lodówki. pozdrawiam zjadaczy niezwykłego chleba [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
Top
Bottom