Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 996105" data-attributes="member: 4258"><p>nie mam pojęcia co zrobiłam nie tak. Na pewno dodałam troszkę maślanki zamiast wody a drożdży wcale nie dawałam. Ciasto wyrośnięte krótko wyrobiłam i wsadziłam do foremki (mam szklaną keksówkę). Pod folią zostawiłam do <strong>powolnego wyrastania</strong>. A ono po pół godzinie już wyraźnie mi podrosło. No to wciepałam je do lodówki i poszłam do sklepu. Po godzinie wróciłam i ciasto już mi wyłazi z foremki. Było nie było, muszę wsadzić już do piekarnika, coby nie przerosło mi. Szykowałam się na powolne wyrastanie kilkugodzinne a okazuje się, że po 1,5 godziny idzie se już do pieca.</p><p>Zakwas miałam dopiero co zrobionyz mąki żurkowej, pięciodniowy (szalał okrutnie przez te pięć dni)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 996105, member: 4258"] nie mam pojęcia co zrobiłam nie tak. Na pewno dodałam troszkę maślanki zamiast wody a drożdży wcale nie dawałam. Ciasto wyrośnięte krótko wyrobiłam i wsadziłam do foremki (mam szklaną keksówkę). Pod folią zostawiłam do [B]powolnego wyrastania[/B]. A ono po pół godzinie już wyraźnie mi podrosło. No to wciepałam je do lodówki i poszłam do sklepu. Po godzinie wróciłam i ciasto już mi wyłazi z foremki. Było nie było, muszę wsadzić już do piekarnika, coby nie przerosło mi. Szykowałam się na powolne wyrastanie kilkugodzinne a okazuje się, że po 1,5 godziny idzie se już do pieca. Zakwas miałam dopiero co zrobionyz mąki żurkowej, pięciodniowy (szalał okrutnie przez te pięć dni) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty i pyszny razowiec
Top
Bottom