- Maj 18, 2007
- 2,668
- 16
- 38
Znalazłam go pod nazwą "boski serniczek". Mnie osobiście aż tak nie zachwycił, żeby go o boskość podejrzewać, ale faktycznie jest bardzo smaczny, to mu trzeba przyznać. Zrobiłam podwójną porcję i użyłam sera twarogowego, nie serków homogenizowanych, bo akurat miałam duże wiaderko  Nie jest tak puszysty i lekki jak cynamonowy, ale jego zwarta konsystencja bardzo mi odpowiada. Świetnie się trzyma w lodówce.
 Nie jest tak puszysty i lekki jak cynamonowy, ale jego zwarta konsystencja bardzo mi odpowiada. Świetnie się trzyma w lodówce.
	 
SERNIK PROTEINOWY
(Protal faza II P)
składniki na 8 porcji (tortownica 24cm):
- 1 kg sera twarogowego odtłuszczonego
- 6 jajek
- 1 szkl chudego mleka
- 8 łyżek skrobi kukurydzianej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 9 łyżeczek słodziku do pieczenia
- kilka kropli aromatu waniliowego
Jajka ze słodzikiem utrzeć mikserem. Ucierając, dodawać resztę składników. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 1h w temperaturze 170°C.
Zaraz po upieczeniu odkroić brzegi od foremki żeby równo opadł.
	 
	
		
			
		
		
	
			
			SERNIK PROTEINOWY
(Protal faza II P)
składniki na 8 porcji (tortownica 24cm):
- 1 kg sera twarogowego odtłuszczonego
- 6 jajek
- 1 szkl chudego mleka
- 8 łyżek skrobi kukurydzianej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 9 łyżeczek słodziku do pieczenia
- kilka kropli aromatu waniliowego
Jajka ze słodzikiem utrzeć mikserem. Ucierając, dodawać resztę składników. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 1h w temperaturze 170°C.
Zaraz po upieczeniu odkroić brzegi od foremki żeby równo opadł.
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: 
			
		
	
										
										
											
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
	
	
		
			
		
		
	
										
									
								 
				
		 
 
		 
 
		 
 
		 
	
 
			 
 
		 
	 
	 
	