Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Proziaki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="eremiw" data-source="post: 624394" data-attributes="member: 5247"><p>To ciasto, przy wyrabianiu niekiedy lepi się do rąk i trzeba dosypywać mąki , mniej więcej jest tak luźne jak na pierogi. A to , jak potem &quot;rośnie &quot;to zależy chyba tylko i wyłącznie od kefiru, bo gdy kefir starszy to mniej.Ale i to nie przeszkadza , bo zawsze są dobre. W piekarniku , pieczone na blasze do ciast tez brązowieją , właśnie od tej mąki . Można wkładać na blaszkę już troszkę nagrzaną z mąką , albo , tak jak ciastka na zimną. Moja koleżanka zawsze piecze ja na patelni , ale bez tłuszczu, a patelnia nie jest żaden teflon , tylko zwykła , &quot;cygańska&quot;I zawsze- na patelni , wpiekarniku na blasze , trzeba je przewracać , tak ze 2 , 3 razy. Aha , do ciasta można dodawac sól albo cukier do smaku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="eremiw, post: 624394, member: 5247"] To ciasto, przy wyrabianiu niekiedy lepi się do rąk i trzeba dosypywać mąki , mniej więcej jest tak luźne jak na pierogi. A to , jak potem "rośnie "to zależy chyba tylko i wyłącznie od kefiru, bo gdy kefir starszy to mniej.Ale i to nie przeszkadza , bo zawsze są dobre. W piekarniku , pieczone na blasze do ciast tez brązowieją , właśnie od tej mąki . Można wkładać na blaszkę już troszkę nagrzaną z mąką , albo , tak jak ciastka na zimną. Moja koleżanka zawsze piecze ja na patelni , ale bez tłuszczu, a patelnia nie jest żaden teflon , tylko zwykła , "cygańska"I zawsze- na patelni , wpiekarniku na blasze , trzeba je przewracać , tak ze 2 , 3 razy. Aha , do ciasta można dodawac sól albo cukier do smaku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Proziaki
Top
Bottom