Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Prze przepyszna focaccia barese podana przez Linn na FK
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 295338" data-attributes="member: 231"><p>Hazo, ale semolina to nie tylko inny numerek (czyli stopień zmielenia czy w USA zawartość glutenu) a totalnie inna mąka z innego typu pszenicy. W przypadku pizzy czy pączków - uważam, że typ maki nie jest specjalnie ważny, ale w przypadku semoliny dla mnei ma kolosalne. Zresztą zrób pugliese z semoiliny i z maki zwykłej, to się przekonasz.</p><p></p><p>A można: jasne, że wszystko można. Linn darzę wielkim szacunkiem, bo ma nieprawdopodobna orientację w kulinariach, której ja nie mam. Ale czasem się nei zgadzam - i tak jest w tym przypadku. Takie ciasto bez semoliny, kazda z nas pewnie kiedyś robiła, jako ciasto na cebulaki albo pizzę na grubim cieście. A z semoliną smakuje zupełnie inaczej - IMHO</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 295338, member: 231"] Hazo, ale semolina to nie tylko inny numerek (czyli stopień zmielenia czy w USA zawartość glutenu) a totalnie inna mąka z innego typu pszenicy. W przypadku pizzy czy pączków - uważam, że typ maki nie jest specjalnie ważny, ale w przypadku semoliny dla mnei ma kolosalne. Zresztą zrób pugliese z semoiliny i z maki zwykłej, to się przekonasz. A można: jasne, że wszystko można. Linn darzę wielkim szacunkiem, bo ma nieprawdopodobna orientację w kulinariach, której ja nie mam. Ale czasem się nei zgadzam - i tak jest w tym przypadku. Takie ciasto bez semoliny, kazda z nas pewnie kiedyś robiła, jako ciasto na cebulaki albo pizzę na grubim cieście. A z semoliną smakuje zupełnie inaczej - IMHO [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Prze przepyszna focaccia barese podana przez Linn na FK
Top
Bottom