

Składniki:
1.upiec biszkopt z 4-5 jajek,przekroić na dwie części i każdą nasączyć ponczem.Poncz- 200ml wody+3 łyżki soku z cytryny+3 łyżki wódki(niekoniecznie).Poncz można dosłodzić,ale ja tego nie robię,bo ciasto jest wystarczająco słodkie.
2. puszka gotowej masy makowej
3.puszka brzoskwiń
4.galaretka smak dowolny-zrobić wg przepisu na opakowaniu
5.gotowy krem karpatkowy,waniliowy,śmietankowy (w proszku) czy jaki tam kto woli- przyrządzić wg przepisu na opakowaniu.Można też użyć własnoręcznie zrobionego kremu.
6.polewa czekoladowa
Przekładanie:
-nasączony biszkopt
-masa makowa
-plasterki brzoskwiń
-tężejąca galaretka(wstawić do lodówki by stężała całkowicie)
-krem
-nasączony biszkopt
-polewa czekoladowa
Ciacho jest okazałe,proste w wykonaniu i super smaczne.Najlepsze na drugi dzień wprost rozpływa się w ustach.Przepis mam już ładnych parę lat,nie pamiętam już skąd,ale świetnie sprawdza się na różnych uroczystościach-zawsze smakuje i robi wrażenie.Ja zawsze odkładam trochę kremu i smaruje nim wierzch górnego biszkopta i posypuję startą czekoladą zamiast polewy.Przepis na blachę 25x42cm.Polecam.
Zdjęcie wstawię jak uda mi się je zmniejszyć.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: