kasha @ 13 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=775036Mi jak Ty to robisz, że mięsko Ci się tak fajnie przypieka?
Ja jak smażę to jest blady jak ściana i pełno z niego wody wypływa![]()
może to kwestia kurczaków hipermarketowych
Kasha jeszcze jedna rada ode mnie, tak jak radzi Mała_Mi, rozgrzanie patelni to podstawa, ale żeby mięso nie podchodziło wodą a się obsmażało, ważne żeby je smażyć partiami, bo przy dużej ilości zimnego mięsa rzuconego na patelnię temperatura gwałtownie spada i ono zamiast się obsmażyć na rumiano zaczyna się dusić we własnym sosie, ja smażę takie porcje, żeby kawałki luźno sobie latały na patelni, a nie były upakowane jak śledzie w beczce.![]()
sasia @ 6 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=735421Przepis bardzo apetyczny.... A czy nie masz czasem przepisu na te 3 sosy, które serwują w sphinxie ????Rozszyfrowałam czerwony sos pikantny![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.