Przyprawa do shoarmy z kurczaka*

gatita

Member
Sty 19, 2009
1,237
0
0
Ślinka mi leci z samego rana
lecker.gif
 

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
kasha @ 13 Nov 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=775036Mi jak Ty to robisz, że mięsko Ci się tak fajnie przypieka?
Ja jak smażę to jest blady jak ściana i pełno z niego wody wypływa
icon_sad.gif

może to kwestia kurczaków hipermarketowych
gruebel_2.gif
Kasha jeszcze jedna rada ode mnie, tak jak radzi Mała_Mi, rozgrzanie patelni to podstawa, ale żeby mięso nie podchodziło wodą a się obsmażało, ważne żeby je smażyć partiami, bo przy dużej ilości zimnego mięsa rzuconego na patelnię temperatura gwałtownie spada i ono zamiast się obsmażyć na rumiano zaczyna się dusić we własnym sosie, ja smażę takie porcje, żeby kawałki luźno sobie latały na patelni, a nie były upakowane jak śledzie w beczce
icon_wink.gif
.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Wielkie dzięki Izoldo
anbetung.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
O, tak, to, co mówi Izolda jest bardzo ważne
daumen.gif
: mięsa faktycznie nie może być na raz na patelni za dużo, bo wtedy puszcza sok i zamiast się smażyć - dusi się.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Zamarynowałam w tej przyprawie 4 plastry karkówki na jutro
icon_lol.gif

mimo umytych rąk pachną przyprawą i mam ochotę zjeść swoje łapy
lecker.gif

Jutro będzie pysia obiadek
mniam.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Mi, niezla jestes!

a kolendra rzeczywiscie obowiazkowa w shawarmie, tylko najwyrazniej to juz by nie byla przyprawa z polskiego Sfinx'a
icon_wink.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy