- Kwi 4, 2007
- 6,637
- 0
- 0
Na 2 osoby:
1 pstrag wypatroszony,umyty i wytarty kladziemy na desce i usuwamy luski tyle ile sie da.Smarujemy maslem od srodka i zewnatrz,solimy,w srodek upychamy pokrojony koperek,zielona cebulke i pietruszke.Pakujemy w folie alum. i pieczemy w piecu w 200*C ok.20 min.Po tym czasie wyciagamy go i studzimy,sciagamy skorke,i obtaczamy w jajku i platkach migdalowych.Szybko obsmazamy na maselku na patelni.Super z mizeria i piure ziemniaczano-marchewkowym.
Bardziej oplaca sie zrobic kilka i pozniej jesc do chleba na zimno.
1 pstrag wypatroszony,umyty i wytarty kladziemy na desce i usuwamy luski tyle ile sie da.Smarujemy maslem od srodka i zewnatrz,solimy,w srodek upychamy pokrojony koperek,zielona cebulke i pietruszke.Pakujemy w folie alum. i pieczemy w piecu w 200*C ok.20 min.Po tym czasie wyciagamy go i studzimy,sciagamy skorke,i obtaczamy w jajku i platkach migdalowych.Szybko obsmazamy na maselku na patelni.Super z mizeria i piure ziemniaczano-marchewkowym.
Bardziej oplaca sie zrobic kilka i pozniej jesc do chleba na zimno.
Ostatnią edycję dokonał moderator: