hazo @ 17 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=450773Właśnie zrobiłam, ale z połowy porcji i zrobiłam 2 razy "trójki" a nie "szóstki".
Pokaż załącznik 6104
Robiłam dokładnie wg przepisu, tylko zamiast suchego zakwasu dałam łyżkę zakwasu pszennego.
Piekłam 35 minut w 230 st., ale następne spróbuję piec w nieco niższej z termoobiegiem. Na początku kilka razy spryskałam bułki i piekarnik wodą. Chrupiące, bardzo smaczne.
Mirabelko, jeśli tu może zajrzysz, zobacz czy ten chleb warto upiec. Jeśli tak, to proszę o przetłumaczenie w wolnej chwili.Sa ladniejsze od tych, ktore pamietam z Polski.
hazo @ 17 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=450773Mirabelko, jeśli tu może zajrzysz, zobacz czy ten chleb warto upiec. Jeśli tak, to proszę o przetłumaczenie w wolnej chwili.moge przetlumaczyc, to chleb na zaczynie drozdzowym bez zakwasu: z maslem, jajkiem i trzema rodzajami sera: 55g Parmesan, 55g Pecorino Romano oraz 70g Gruyere.
Chyba nie. Z wyglądu te pokazane przez Ciebie przypominają mi ciasto drożdżowe, a "szóstki" to takie zwykłe bułki.
hazo @ 18 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=451149Poproszę w wolnej chwili, bo to nic pilnego. Składniki potrafię sobie przetłumaczyć - gorzej ze sposobem przygotowania ciasta do pieczenia.ok, beda wieczorem![]()
hazo @ 18 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=451179Chyba nie. Z wyglądu te pokazane przez Ciebie przypominają mi ciasto drożdżowe, a "szóstki" to takie zwykłe bułki.Oczywiscie chodzilo mi o forme, nie samo ciasto.
Margot @ 24 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=629019wow cudneDziękuję Margot. Były równie smaczne i nawet coś mnie nawróciło na moje własne wypieki![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.