pantera @ 29 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=698075Sie uzaleznilam.Przepyszne to za malo powiedziane.To deliszys jest! Caritko dziekuje za przepis![]()
![]()
![]()
_Gonia_ @ 13 Oct 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1036670Zastanawiam się nad powtórką, ale nie mogę się zdecydować jakich owoców użyć. jakby nie patrzeć w tym roku owocoe nas nie rozpieszczaja.
Co proponujecie? Czy myslicie, że gruszki by pasowały, bo jabłka to tu raczej nie widzę?Goniu, powiem szczerze, ze nie bardzo lubie gruszkowe czy jablkowe desery i ja bym z tymi owocami nie robila,
ale tylko dlatego, ze poprostu nie przepadam. Najczesciej robie z puszkowymi mandarynkami, jesli nie ma swiezych truskawek![]()
Mysle, ze jesli ktos lubi, to z pewnoscia i gruszka, i jablko zdadza "egzamin". Chyba. Nie wiem.
To, czego sama nie lubie, to raczej nie polecam![]()
W tym deserze "widzialabym" tez mango, ananas, banan ??? - lub moze jakies inne owoce egzotyczne ?
- Albo mieszanke owocow egzotycznych.
samanta @ 13 Oct 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1036683Zrobiłam ten deser , no prawie ten, bo to było skrzyżowanie z trifflami - na spód dałam pokrojony w kostkę suchy biszkopt nasączony alkoholem bo nagle się okazało że mam mieć więcej gości niz przewidywałam i musiałam coś wykombinować a więcej mascarpone nie miałam. Potem krem, maliny, krem, biszkopt z alkoholem, krem, maliny. Bardzo dobre to było i napewno do powtórki. Tylko następnym razem zrobię zdjęcie bo teraz to nie było jak.Musialo byc pyszne.
Jak zakupie mascarpone, to wyprobuje Twoja wersje![]()
Dzieki![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.