Cinka
Member
- Maj 5, 2006
- 30,543
- 13
- 38
Conajmniej dwa kilo - zależy jakie akurat kawałki mi się trafią - ale głównie około 2-3 kg (uważam że na mniejsze ilości szkoda tak długo grzać piekarnik
)
Najlepiej kiedy akurat jest promocja 10 zł/kg na łopatkę bez kości
My też nie przepadamy za sosami słodko kwaśnymi - ale słodkości za bardzo w tym mięsie się nie wyczuwa. Tzn bardzo to się fajnie równoważy, a smak regulujesz sobie później ilością sosu dodanego do porwanego mięsa - im bardziej chcesz czuć sos tym więcej go dodajesz.
Gdyby wam nie posmakował to zawsze można z tego sosu mięso wyjąć i zejść z innym sosem, ketchupem chociażby

Najlepiej kiedy akurat jest promocja 10 zł/kg na łopatkę bez kości

My też nie przepadamy za sosami słodko kwaśnymi - ale słodkości za bardzo w tym mięsie się nie wyczuwa. Tzn bardzo to się fajnie równoważy, a smak regulujesz sobie później ilością sosu dodanego do porwanego mięsa - im bardziej chcesz czuć sos tym więcej go dodajesz.
Gdyby wam nie posmakował to zawsze można z tego sosu mięso wyjąć i zejść z innym sosem, ketchupem chociażby

Ostatnią edycję dokonał moderator: