Pulpeciki z serem feta
1 kg ugotowanych ziemniaków
25 dkg sera feta
5 dymek
5 łyżek posiekanego koperku
2 jajka
sok z 1 cytryny
mąka do obtaczania
oliwa z oliwek do smażenia
pieprz czarny mielony
Ziemniaki przeciskami przez praskę i mieszamy z fetą.
Dodajemy drobniutko posiekana dymke, koperek, jajko i sok z cytryny.
Dosmakowujemy pieprzem.
Masę wstawiamy na około półtorej godziny do lodówki.
Po wyjęciu lepimy nieduże kulki.
Każdą lekko spłaszczamy i prószymy mąką.
Smażymy na oliwie z obu stron, aż nabiorą złotego koloru.
Nadmiar tłuszczu osuszamy papierowym ręcznikiem.
Podajemy na gorąco do różnych surówek i dipów.
Pysia
1 kg ugotowanych ziemniaków
25 dkg sera feta
5 dymek
5 łyżek posiekanego koperku
2 jajka
sok z 1 cytryny
mąka do obtaczania
oliwa z oliwek do smażenia
pieprz czarny mielony
Ziemniaki przeciskami przez praskę i mieszamy z fetą.
Dodajemy drobniutko posiekana dymke, koperek, jajko i sok z cytryny.
Dosmakowujemy pieprzem.
Masę wstawiamy na około półtorej godziny do lodówki.
Po wyjęciu lepimy nieduże kulki.
Każdą lekko spłaszczamy i prószymy mąką.
Smażymy na oliwie z obu stron, aż nabiorą złotego koloru.
Nadmiar tłuszczu osuszamy papierowym ręcznikiem.
Podajemy na gorąco do różnych surówek i dipów.
Pysia

Ostatnią edycję dokonał moderator: