- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
Jestem na diecie stąd ten przepis tutaj ku mojej pamięci a może i Waszej potrzeby. Dieta nie musi być torturą i pasmem wyrzeczeń. Poniższa propozycja zapewnia optymalną dla zdrowia ilość białka a dodatek świeżych warzyw uzupełnia niedobory witamin i minerałów.
Z podanych składników wyszło mi 21 sztuk.
Są bardzo smaczne, u mnie do obiadu podane z surówką z pomidorów, papryki i szczypiorku z ociupinką soli.
Przy formowaniu kotlecików może się wydawać, że się nie skleją, ale tak ma być i proszę nie dodawać bułki ani nic zagęszczającego, podczas smażenia na pewno się nie rozpadną.
Te kotleciki to niemal czyste białko, więc przy odchudzaniu potrawa jak znalazł, do tego surówka i kilogramy lecą.
Polecam
- 2 średnie cebule
- 1/2 kg w miarę chudego dowolnego mięsa mielonego
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki bazylii suszonej lub świeżej drobno posiekanej
- sól i pieprz do smaku
Z podanych składników wyszło mi 21 sztuk.
Są bardzo smaczne, u mnie do obiadu podane z surówką z pomidorów, papryki i szczypiorku z ociupinką soli.
Przy formowaniu kotlecików może się wydawać, że się nie skleją, ale tak ma być i proszę nie dodawać bułki ani nic zagęszczającego, podczas smażenia na pewno się nie rozpadną.
Te kotleciki to niemal czyste białko, więc przy odchudzaniu potrawa jak znalazł, do tego surówka i kilogramy lecą.
Polecam