Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Pumpernikiel niemiecki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="giridhari" data-source="post: 1117943" data-attributes="member: 30550"><p>Upiekłem pierwszy raz pumpernikiel.</p><p>Nie miałem melasy , więc ją pominąłem.</p><p>Piekłem przez 12 godzin , w temperaturze ok. 120 oC.</p><p>Wyszedł bardzo ciemny , prawie czarny , twardy.</p><p>Aromat bardzo intensywny , smak charakterystyczny.</p><p>W środku jest bardzo klejący , jak plastelina . </p><p>Czy taki klejący powinien być ?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="giridhari, post: 1117943, member: 30550"] Upiekłem pierwszy raz pumpernikiel. Nie miałem melasy , więc ją pominąłem. Piekłem przez 12 godzin , w temperaturze ok. 120 oC. Wyszedł bardzo ciemny , prawie czarny , twardy. Aromat bardzo intensywny , smak charakterystyczny. W środku jest bardzo klejący , jak plastelina . Czy taki klejący powinien być ? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Pumpernikiel niemiecki
Top
Bottom