Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Pumpernikiel niemiecki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 1674813" data-attributes="member: 232"><p>Ja bym już zostawiła tak jak jest.</p><p>To ciasto musi być dość gęste. Przed włożeniem do piekarnika solidnie posmaruj woda, szczelnie przykryj i piecz.</p><p></p><p>Czasami robię luźniejsze ciasto, bo wtedy lepiej rośnie a po upieczeniu łatwiej się kroi. Ale klasyczny pumpernikiel powinien być gesty a do pokrojenia na kromki trzeba się solidnie przyłożyć.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 1674813, member: 232"] Ja bym już zostawiła tak jak jest. To ciasto musi być dość gęste. Przed włożeniem do piekarnika solidnie posmaruj woda, szczelnie przykryj i piecz. Czasami robię luźniejsze ciasto, bo wtedy lepiej rośnie a po upieczeniu łatwiej się kroi. Ale klasyczny pumpernikiel powinien być gesty a do pokrojenia na kromki trzeba się solidnie przyłożyć. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Pumpernikiel niemiecki
Top
Bottom