- Mar 15, 2009
 
- 670
 
- 1
 
- 0
 
Trzeba korzystać z sezonu na jagody i maliny. Przepis od lat wykorzystywany z powodzeniem przez mamę.  
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		
	
 
5 jaj, łyżeczka cukru, 4-5 czubatych łyżkek mąki, szczypta soli, olej do smażenia
Z białek i soli ubić sztywną pianę. Żółtka też ubić i wymieszać z cukrem i mąką. Połączyć delikatnie z pianą z białek. Masę rozsmarowywać na patelni z rozgrzanym olejem. Smażyć do zezłocenia. Trzeba uważać z przewracaniem. Z tej porcji wychodzą około 4 spore omlety.
Posypać owocami i polać śmietaną/jogurtem naturalnym z cukrem.
Coś wspaniałego.
		
	
 
Zdjęcie takie sobie, prawie omleta nie widać, ale przy obiedzie nie wypadało obfotografowywać.
		
	
 
	
	
	
		
		
		
		
	
	
		
	
	
		
			
		
		
	
			
			5 jaj, łyżeczka cukru, 4-5 czubatych łyżkek mąki, szczypta soli, olej do smażenia
Z białek i soli ubić sztywną pianę. Żółtka też ubić i wymieszać z cukrem i mąką. Połączyć delikatnie z pianą z białek. Masę rozsmarowywać na patelni z rozgrzanym olejem. Smażyć do zezłocenia. Trzeba uważać z przewracaniem. Z tej porcji wychodzą około 4 spore omlety.
Posypać owocami i polać śmietaną/jogurtem naturalnym z cukrem.
Coś wspaniałego.
Zdjęcie takie sobie, prawie omleta nie widać, ale przy obiedzie nie wypadało obfotografowywać.