- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Ta marchew od pewnego czasu jest i nas prawdziwym hitem - pasuje do wielu potraw, szybko się robi i jest wyjątkowo smaczna - słodka i delikatna. Bardzo polecam. Pomysł od Runnyrunny999.
4 -6 dużych marchewek
2 płaskie łyżki cukru
2 łyżki masła
1/2 łyżeczki soli
Marchewki obieramy i kroimy w ukośne plastry. Zalewamy w garnku bardzo małą ilością awody - tylko teyle, by wode ledwie przykryła marchewkę. Dodajemy cukier, sól i masło.
Gotujemy na niedużym ogniu do momentu, kiedy woda z marchewki całkowicie odparuje i zamieni się w glazurę.

4 -6 dużych marchewek
2 płaskie łyżki cukru
2 łyżki masła
1/2 łyżeczki soli
Marchewki obieramy i kroimy w ukośne plastry. Zalewamy w garnku bardzo małą ilością awody - tylko teyle, by wode ledwie przykryła marchewkę. Dodajemy cukier, sól i masło.
Gotujemy na niedużym ogniu do momentu, kiedy woda z marchewki całkowicie odparuje i zamieni się w glazurę.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: