- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Piekarnik na 180 stopni
W mikserze zrobić ciasto:
200 g mąki + 90 g masła (pokrojonego w kostkę) + szczypta soli
Wyrabiać aż składniki się połączą (okruchy się zrobią), wlać 50 ml wody. Wyrabiać aż ciasto zbije się w kulkę. Zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 30 min
Farsz
Wymieszać:
12 osączonych i pokrojonych dosc drobno (np. w paseczki) suszonych pomidorów
2 jajka
80 g emmentalera startego
20 g startego parmezanu
2- 3 łyzeczki Pesto (bazyliowe)
200 g kwaśnej śmietany
Sól (nieduzo)
Pieprz – sporo
Ciasto rozwałkowac, wyłożyć nim posmarowaną masłem formę (20 cm)
Podziurawić widelcem
Wylać masę
Piec około 45 minut
ZAMIAST Pesto można dodac pastę z oliwek
W mikserze zrobić ciasto:
200 g mąki + 90 g masła (pokrojonego w kostkę) + szczypta soli
Wyrabiać aż składniki się połączą (okruchy się zrobią), wlać 50 ml wody. Wyrabiać aż ciasto zbije się w kulkę. Zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 30 min
Farsz
Wymieszać:
12 osączonych i pokrojonych dosc drobno (np. w paseczki) suszonych pomidorów
2 jajka
80 g emmentalera startego
20 g startego parmezanu
2- 3 łyzeczki Pesto (bazyliowe)
200 g kwaśnej śmietany
Sól (nieduzo)
Pieprz – sporo
Ciasto rozwałkowac, wyłożyć nim posmarowaną masłem formę (20 cm)
Podziurawić widelcem
Wylać masę
Piec około 45 minut
ZAMIAST Pesto można dodac pastę z oliwek
