Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
PYSZNA WĘDLINKA SAMSELI
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="E_S_C" data-source="post: 847987" data-attributes="member: 11088"><p>Ten przepis naprawdę polecam gdyż jest prosty i nie wymaga dużego nakładu pracy, zaś efekt jest po prostu niesamowity. Schabik jest wilgotny, soczysty i wygląda efektownie. Polecam. </p><p></p><p>Składniki:</p><p>Schab ( ok. 0,5 do 1 kg )</p><p>Mięso mielone – ok. 30 dkg.</p><p>Papryka czerwona</p><p>Kiełbasa </p><p>Przyprawy – sól peklowa lub ziarenka smaku</p><p></p><p></p><p>Schab nacinamy &#8222;w ślimaka&#8221; tak, aby powstał płaski kawałek mięsa. Nacieramy mięso solą peklową, aby miało ładny kolor, ewentualnie ziarenkami smaku i odstawiamy do lodówki na min. 2h – można na noc. Następnego dnia na schabie układamy mięso mielone ( ja daję zmieloną pierś z kurczaka, gdyż ma ładny biały kolor) układamy pokrojoną w słupki paprykę i na początku kładziemy kiełbasę. Wszystko zawijamy, związujemy sznurkiem, lub wkładamy w siatkę do wędlin i uwaga – koniecznie wkładamy do woreczka, lub rękawa do pieczenia. Bardzo ważne jest, aby było to szczelne, gdyż w przeciwnym wypadku, jeśli do schabu dostanie się wda, będzie on twardy. Można do woreczka wsypać pół łyżeczki żelatyny, wtedy wokół schabu powstanie galaretka. Całość w gotujemy na parze. Na pół kg. Mięsa trzeba przyjąć pół godziny. </p><p>[ATTACH=full]40820[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]40821[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="E_S_C, post: 847987, member: 11088"] Ten przepis naprawdę polecam gdyż jest prosty i nie wymaga dużego nakładu pracy, zaś efekt jest po prostu niesamowity. Schabik jest wilgotny, soczysty i wygląda efektownie. Polecam. Składniki: Schab ( ok. 0,5 do 1 kg ) Mięso mielone – ok. 30 dkg. Papryka czerwona Kiełbasa Przyprawy – sól peklowa lub ziarenka smaku Schab nacinamy „w ślimaka” tak, aby powstał płaski kawałek mięsa. Nacieramy mięso solą peklową, aby miało ładny kolor, ewentualnie ziarenkami smaku i odstawiamy do lodówki na min. 2h – można na noc. Następnego dnia na schabie układamy mięso mielone ( ja daję zmieloną pierś z kurczaka, gdyż ma ładny biały kolor) układamy pokrojoną w słupki paprykę i na początku kładziemy kiełbasę. Wszystko zawijamy, związujemy sznurkiem, lub wkładamy w siatkę do wędlin i uwaga – koniecznie wkładamy do woreczka, lub rękawa do pieczenia. Bardzo ważne jest, aby było to szczelne, gdyż w przeciwnym wypadku, jeśli do schabu dostanie się wda, będzie on twardy. Można do woreczka wsypać pół łyżeczki żelatyny, wtedy wokół schabu powstanie galaretka. Całość w gotujemy na parze. Na pół kg. Mięsa trzeba przyjąć pół godziny. [ATTACH=full]40820[/ATTACH] [ATTACH=full]40821[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
PYSZNA WĘDLINKA SAMSELI
Top
Bottom