pyszne i banalnie łatwe lody krówkowe

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Małgoś, pięknie wygladaja w maszynie szczegolne, uwielbiam sie gapic na kręcone lody! mniam! polecam tez lody z fromage frais- wczoraj znow robilam w wersji light, mniam

Małgoś.dz.

Member
Paź 25, 2004
4,687
1
0
A wiesz Małgosiu, że ja wisiałam przy tej maszynce i gapiłam się w kręcone lody jak zaczarowana...
cvety.gif
To przyciąga...
cvety.gif

Małgoś.dz.

Member
Paź 25, 2004
4,687
1
0
Tak Iva.
icon_smile.gif

To słodka śmietana kremówka.

Za pierwszym razem dałam taką 36% Piątnicę (w kubeczku jak śmietany pakują), a przy kolejnych razach robiłam na bazie śmietanek UHT 30%.

meg3

Member
Cze 17, 2007
19
0
0
Zakupiłam maszynkę Tchibo
banana.gif
i zrobiłam jako pierwsze właśnie te lody. Są przepyszne. Nie wiedziałam, że lody z maszynki tak się różnią od jakiś malakserowych
icon_eek.gif
Super bajer. Polecam lody krówkowe
lecker.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Małgoś.dz.

Member
Paź 25, 2004
4,687
1
0
Ja robiłam na dwa sposoby:
Za pierwszym razem śmietanę kremówkę ubiłam osobno i wmieszałam do pozostałych skladników. I siup do maszyny.
A za drugim razem poszłam na łatwiznę i wszystkie skladniki od razu ze soba połączyłam, bez ubijania na sztywno. Masa w maszynce zmroziła się tak samo jak przy wersji pierwszej.

laura

Member
Maj 16, 2007
922
0
0

Małgoś.dz.

Member
Paź 25, 2004
4,687
1
0

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
a ja miałam puszke mleka wiec smietany i mleka dalam wiecej i nie zmiescilo mi sie do maszyny
baa.gif

smietanke ubilam, dodalam reszte, czesc do maszyny i potem do zamrazarki, a reszte od razu zamroziłam. pyszne jedne i drugie:)

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
Pierwsze lody, które mi wyszły!!!!! Bardzo kremowe, bardzo słodkie. Dla mnie trochę za dużo słodkiego szczęścia naraz
icon_smile.gif

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
ciesze sie ze Wam smakuja...

tylknie rozumiem, czy Graż wyszły czy nie w koncu
icon_lol.gif

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
Wyszły, wyszły, przecież pisze, że wyszły!
icon_smile.gif
To był cud jakiś ;) Wczesniej dwa razy próbowałam i chyba wkład nie był wystarczająco zamrozony, bo lobił sie shake lodowy, a przy krówkowych zrobiły sie lody! ta maszyna jest genialna!

Inna sprawa, że lody, choc ogólnie smaczne, to jednak dla mnie zbyt ciężkie
icon_smile.gif

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
no ciezkie ciezkie
mozna to regulowac (w kazdych lodach) proporcjami smietany i mleka... ale do pewnego stopnia... takie lody wlasnie sa ciezkie... ,,rich", jak okreslaja to w amerykanskich ksiazkach
icon_smile.gif

aha, ja ostatnio skorzystalam z pomyslu davida l. i zamiast czesci smietany i kremu krowkowego dalam usmazone w drobna kostke pokrojone i skarmelizwane gruszki (ja dalam z puszki). Pyszne

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Zrobilam na bazie gotowanego mleka w puszce. Pyyyyyszne !
Pierwsze lody, ktore ukrecilam bez ubicia kremowki i przychylam sie do opinii, ze z tym ubijaniem, to jednak jakis niepotrzebny klopot
icon_wink.gif

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,782
4,841
113
Też je zrobiłam z puszkowego kremu krówkowego, do towarzystwa lodom pomarańczowym.
icon_mrgreen.gif
Fantastycznie w tym zestawieniu słodko-winnym smakują. Jako ze nie mam maszyny, smietane ubiłam i wyszły pulchne i kremowe. O kaloriach wolę nie mysleć.
icon_mrgreen.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy