- Gru 31, 2007
- 98
- 0
- 0
przepis z miesiecznika kuchnia
300g szpinaku
2 łyżki masła
1/2 szklanki kaszy manny
2 szklanki startych ziemniaków
sól masło do polania
Szpinak blanszujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki masła odcedzamy i drobno siekamy. Przekładamy do rondelka na pozostałe rozgrzane masło dodajemy kasze manna i podsmażamy, starannie mieszając przez chwile , zdejmujemy z ognia i odstawiamy pod przykryciem az kasza napecznieje, ziemniaki trzemy ,odciskamy
nadmiar płynu dodajemy do ciepłej masy szpinakowej dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku ,formujemy pyzy wrzucamy na osolony wrzątek gotujemy jakies 5 min od wypłyniecia podajemy polane masłem proste i całkiem smaczne danko
300g szpinaku
2 łyżki masła
1/2 szklanki kaszy manny
2 szklanki startych ziemniaków
sól masło do polania
Szpinak blanszujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki masła odcedzamy i drobno siekamy. Przekładamy do rondelka na pozostałe rozgrzane masło dodajemy kasze manna i podsmażamy, starannie mieszając przez chwile , zdejmujemy z ognia i odstawiamy pod przykryciem az kasza napecznieje, ziemniaki trzemy ,odciskamy
nadmiar płynu dodajemy do ciepłej masy szpinakowej dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku ,formujemy pyzy wrzucamy na osolony wrzątek gotujemy jakies 5 min od wypłyniecia podajemy polane masłem proste i całkiem smaczne danko
