"chińszczyzna" z zupek chińskich

iwonka_sz

Member
Sie 27, 2008
315
0
0
No i zrobiłam!
icon_mrgreen.gif

Wyszło pyszne
lecker.gif
Użyłam ostrej zupy gulaszowej ( Knorra ), dodałam cebulkę, mięso mielone, paprykę, pieczarki i marchewkę. Jest pikantne ( ale nie za bardzo. Wcześniej próbowałam zjeść samą zupę gulaszową, ale jak dla mnie była za pikantna. ) Dodanie mięsa i warzyw sprawiło, że danie wyszło naprawdę wspaniałe!
Dziękuję za przepis
anbetung.gif

makrela

Member
Paź 29, 2009
9
0
0
Przepis ciekawy, zamierzam go wykorzystać
icon_smile.gif

Mam do Was pytanie. Robiłyście może to danko z makaronem gryczanym? Takim jak w zupkach chińskich SAMSMAK SOBA??

Elle

Member
Mar 6, 2010
798
0
0
Mniam mniam mniam!
icon_eek.gif
anbetung.gif

Bez mięsa robiłam, do podsmażonej cebuli dodałam łyżkę koncentratu pomidorowego. Zupek dałam aż 5, w dodatku różnych, żeby ciekawie było. To jest pyszne!
mniam.gif

Obraz.jpg

Załączniki

• Obraz.jpg
    Obraz.jpg
    126.3 KB · Wyświetleń: 0

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Podnosze
icon_wink.gif

Kiedys, po odkryciu przepisu, robilam to danie bardzo czesto.
Pozniej coraz rzadziej i rzadziej, az w koncu zapomnialo mi sie o tym przepisie.
Jakies dwa tygodnie temu przypomnialam sobie o tej "chinszczyznie" i postanowilam sobie, ze koniecznie musze przypomniec sobie smak.
icon_lol.gif

Zrobilam dzisiaj i znowu wyszlo przepyszne tak, jak kiedys
lecker.gif

Cos mi sie wydaje, ze znow "zalapalam" i bede czesciej robic
icon_wink.gif
icon_mrgreen.gif

Tym razem, marchewke potarlam na grubych oczkach, kiedys kroilam ja w "kawalki".
Dziekuje, Beatko za przepis
bussi.gif

PICT0004.JPG

Załączniki

• PICT0004.JPG
    PICT0004.JPG
    105.4 KB · Wyświetleń: 0

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
Ja natomiast robie tak chinszczyne z zupek chinskich... nie wiem czy zakladac nowy watek, wiec podlacze sie tutaj jesli moge. Moze ktos sie skusi ;)
Kurczak z makaronem i warzywami

70 dkg piersi kurczaka
1 por
2 marchewki
Mieszanka chińska 75 dkg (z Biedronki)
kapusta pekińska
4 zupki CHIŃSKIE
Sos sojowy
Sos słodko-kwaśny

• Kurczaka pokroić w paseczki i zamarynować w sosie sojowym, usmażyć odłożyć do mieseczki.
• Pokrojony por i marchewkę podsmażyc przez chwilę żeby było chrupkie i odłożyć (można dodac inne warzywa np. seler naciowy)
• Zupki chinskie pokruszyć, np. 1 zupke pokruszyć na 4-6 części, wsypać do miseczki i zalać wrzątkiem ok. 2 szkl wody i przykryć
• Kapustę pekińską pokroić w paski
• Podsmażyć mieszankę chińską jak już będzie gotowa to dodać kurczaka, por, marchewki kapustę pekińską
• Doprawić sosem słodko-kwaśnym, ew sojowym, przyprawami z zupek chinskich, chilli itp.
• Na koniec dodać makaron
Smacznego
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy