"chińszczyzna" z zupek chińskich

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Jeszcze tak taniego obiadu nie mialam
icon_mrgreen.gif
a w dodatku pycha pycha pycha
daumen.gif

Kupiłam zupki chinskie w Lidlu, 3x 0,49
icon_smile.gif

Mieszanka warzywna też w Lidlu, ale taka do zupy 1,49
icon_smile.gif

I to wszystko
icon_mrgreen.gif

Czyli moj obiad wyszedl za 3 zł
icon_mrgreen.gif
Mięsko mi się nie rozmroziło więc już nie czekałam, pieczarek nie miałam, a zupki były łagodne ze względu na mała córcie
icon_mrgreen.gif

Nie doprawiałam też ze względu na nią już warzyw, tylko ten makaronik z tymi przyprawami.

Beata
anbetung.gif

Dzieki wielkie
cvety.gif

trzkasienka

Member
Wrz 15, 2005
4,188
0
0
zrobilam na dzisiejsza obiadokolacje- zjedlismy po 2 talerze
icon_redface.gif
nie robilam z zupek, kupuje zawsze tylko sam makaron. Zrobilam z piersia kurczaka obtoczona w mieszance do taco i mace oraz z tymi warzywami, ktore byly akurat w lodowce- mniam
mniam.gif

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
cvety.gif
super przepis, zrobilam w sobote, moj M zagladaj i krecil glowa co ja tam znowu wymyslam ale jak bylo gotowe to zjadl 2 talerze tak samo moj S.
Ja zrobila z miesem indyczym ktore pokrojone polalam sosem sojowym i odrobina sherry a potem wszystko razem podsmarzylam.

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
oj!
potrawa dla "leniwca"
icon_lol.gif

kupie zupki to bede miala na tzw. czarna godzine znaczy jak malo czasu
icon_wink.gif

nadhia

Member
Gru 16, 2006
182
0
16
pomóżcie mi proszę boi zgłupiałam
icon_rolleyes.gif

czy te 3 zupki muszą być identyczne czy można zmieszać 3 smaki?
jakie najlepiej smakują?

alicjanka

Member
Cze 28, 2006
5,627
0
0
Jeszcze tak szybko obiadu nie zrobiłam chyba nigdy
icon_mrgreen.gif

Dałam zupki pomidorowe (najbardziej lubimy), kiełbasę, cebulę, mrożonkę warzywną i kukurydzę.
Przepyszne
mniam.gif

PICT2932.JPG

PICT2934.JPG

Załączniki

• PICT2932.JPG
    PICT2932.JPG
    30.8 KB · Wyświetleń: 0
  • PICT2934.JPG
    PICT2934.JPG
    37.5 KB · Wyświetleń: 0

nadhia

Member
Gru 16, 2006
182
0
16
pomysł świetny, można wrzucić niemal wszysto i będzie smakwało, ale zrobiłam chyba błąd dając 3 zupki kurczakowe bo wyszło rosołowate. Powtórzę napewno. Może z grzybowymi.....

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Zrobiłam i ja - dzisiaj.
Kupiłam 3 zupki łagodne o smaku kurczaka pieczonego i hmmm no i typowy smak chińskiej zupki przeważał. Chyba drugim razem kupię jakieś inne, "Ser w ziołach" Knorra albo "Amore pomidore"... bo tak wogóle to pomysł jest świetny - szybkie danko, smakowo i ilościowo w pełni zadowalające
icon_smile.gif
Najedliśmy się jak bąki
icon_mrgreen.gif

Ważne tylko żeby dostosować dodatki do własnych upodobań smakowych
lecker.gif

e-lunia

Member
Maj 24, 2005
523
0
0
Robilam dziś na obiad
icon_smile.gif
PYCHA !!! Na pewno nie raz jeszcze zagosci na naszym stole. Robiłam identycznie z przepisem, tylko dalam ciut za dużo sosu sojowego, ale i tak było mniam
icon_smile.gif

nadhia

Member
Gru 16, 2006
182
0
16
jednak przepis BeataSz wymiata
icon_smile.gif
z mielonym jest lepsze niż z kurakiem. Poza tym fix knorra odpada i mieszanka chinska mrożona raczej też. Nie warto na siłę robić z tego dania chińszczyzny. Świetny pomysł z marchewką
anbetung.gif
Jutro robię znowu....

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
ubzduralo mi sie, ze to MUSI byc mrozonka
odetchnelam z ulga. Bedzie dzis lub jutro.

...

no_shakinghead.gif

nigdy wiecej
chyba, ze jakies super dobre zupki wynajde.
Wyszlo absolutnie bez charakteru, choc mialo byc, wedle napisu na zupce orientalne. Gdybym calej przyprawy nie ciepnela to moglabym dosmaczyc po swojemu. A tak bylo tylko mocno slone. Dla mnie za slone, a kluski sie rozciapcialy, choc producent zaleca gotowac, a ja tylko sparzylam. Troche szkoda ekstra chudego kurczaka, bo po mocnym podsmazeniu w cebuli i czosnku byl dobry.

Tyle dobrego, ze bylo na obiad i jeszcze dla Jarka na lunch, bo kazdy troche tylko skubnal
fiesgrins.gif

mysle, ze salatke japonska wlasnie z takich zupek ratuje to, ze ocet dodany, bo tez by byla packa.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

AnEvelin

Member
Cze 22, 2007
67
0
0
zrobiłam wczoraj na obiad było dobre ale póki co mnie na kolanka nie rzuciło. Podejrzewam że była to wina zupek, których użyłam mało wyraziste w smaku, ale nie zniechęcam sie spróbuje jeszcze raz z innymi zupkami. Jeśli chodzi o warzywa to użyłam mixu chińskiego który kupuje w lidlu mieszanka jest wspaniała bogata w składniki w ogóle rewelacji

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy