Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
"galaretka" z melona, arbuza i świeżego anananasa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 312373" data-attributes="member: 160"><p>zeszłoroczna,a le wkleję</p><p></p><p>Mój WYMYSŁ</p><p>Zatem: z 1 kg miazszu arbuza wycisnełam sok (przecierając przez sitko).. wyszło tego pewnie z 700 ml, moze nieco wiecej. </p><p>Z poprzedniego dnia miałam skrojonego melona i ananasa - duże cząstki, a żem leniwa to ich nie rozdrobniłam, chociaż pewnie ładniej by całosc wyglądała i łatwiej by sie toto jadło. Zatem kroimy drobno pół melona i poł ananasa. </p><p></p><p>Sok z arbuza wlewamy do garnka, wsypujemy cukier zelkujący (zabijcie ale nie pamietam ile i jakiego.. chyba Oetker to był, ale nie wiem jaki .. zdaje sie,z e na torebce było napisane że starcza na 1 kg owoców lub 1 lit soku.. dałam całe opakowanie..), dodajemy pokrojone owoce, wlewamy kieliszek likieru (ja dałam Grand MArnier, ale chyba kazdy alkohol bedzie ok), wrzucamy skórke z 1 cytryny i sok z tejże. Gotujemy ciagle mieszając ... i potem tak jak na opakowaniu cukru. </p><p>Przelewamy do słoików, stawiamy do góry nogami i gotowe. </p><p></p><p>Uprzedzxam, mnie wyszło bardzo słodkie,a le smaczne. Moze warto zmniejszyc ilosc cukru.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 312373, member: 160"] zeszłoroczna,a le wkleję Mój WYMYSŁ Zatem: z 1 kg miazszu arbuza wycisnełam sok (przecierając przez sitko).. wyszło tego pewnie z 700 ml, moze nieco wiecej. Z poprzedniego dnia miałam skrojonego melona i ananasa - duże cząstki, a żem leniwa to ich nie rozdrobniłam, chociaż pewnie ładniej by całosc wyglądała i łatwiej by sie toto jadło. Zatem kroimy drobno pół melona i poł ananasa. Sok z arbuza wlewamy do garnka, wsypujemy cukier zelkujący (zabijcie ale nie pamietam ile i jakiego.. chyba Oetker to był, ale nie wiem jaki .. zdaje sie,z e na torebce było napisane że starcza na 1 kg owoców lub 1 lit soku.. dałam całe opakowanie..), dodajemy pokrojone owoce, wlewamy kieliszek likieru (ja dałam Grand MArnier, ale chyba kazdy alkohol bedzie ok), wrzucamy skórke z 1 cytryny i sok z tejże. Gotujemy ciagle mieszając ... i potem tak jak na opakowaniu cukru. Przelewamy do słoików, stawiamy do góry nogami i gotowe. Uprzedzxam, mnie wyszło bardzo słodkie,a le smaczne. Moze warto zmniejszyc ilosc cukru. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
"galaretka" z melona, arbuza i świeżego anananasa
Bottom