Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
"MOKRY" placek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bernadeta" data-source="post: 422757" data-attributes="member: 2288"><p><em><strong>składniki: </strong> </em></p><p><em>60 dag mąki </em></p><p><em>40 dag margaryny </em></p><p><em>20 dag cukru pudru </em></p><p><em>4 jajka </em></p><p><em>2 łyzki kakao </em></p><p><em>1 łyżeczka proszku do pieczenia </em></p><p><em>powidła, </em></p><p><em>rodzynki, </em></p><p><em>orzechy, </em></p><p><em>olejek rumowy </em></p><p><em>3 łyżki rumu </em></p><p><em></em></p><p><em><strong>wykonanie: </strong> </em></p><p><em>Mąkę + margarynę + cukier puder + 4 żółtka + proszek do pieczenia + szczypta soli - połączyć te składniki i uformować ciasto. </em></p><p><em>Następnie podzielić je na trzy części. </em></p><p><em>Do jednej dodać kakao, olejek rumowy i rum. </em></p><p><em>Dwie części ciasta (białą i ciemną) schłodzić w zamrażalniku przez około jedną godzinę. </em></p><p><em>Ostatnią częścią ciasta wyłożyć blaszkę, posmarować ją powidłami, posypać orzechami i rodzynkami. </em></p><p><em>Na tak przygotowane ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach schłodzone ciasto ciemne. </em></p><p><em>Ubić pianę z białek i wyłożyć na ciemne ciasto. </em></p><p><em>Na koniec zetrzeć na tarce o grubych oczkach schłodzone ciasto jasne. </em></p><p><em>Piec w temperaturze 200 st. około 50 minut. </em></p><p><em>Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem. </em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bernadeta, post: 422757, member: 2288"] [I][B]składniki: [/B] 60 dag mąki 40 dag margaryny 20 dag cukru pudru 4 jajka 2 łyzki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia powidła, rodzynki, orzechy, olejek rumowy 3 łyżki rumu [B]wykonanie: [/B] Mąkę + margarynę + cukier puder + 4 żółtka + proszek do pieczenia + szczypta soli - połączyć te składniki i uformować ciasto. Następnie podzielić je na trzy części. Do jednej dodać kakao, olejek rumowy i rum. Dwie części ciasta (białą i ciemną) schłodzić w zamrażalniku przez około jedną godzinę. Ostatnią częścią ciasta wyłożyć blaszkę, posmarować ją powidłami, posypać orzechami i rodzynkami. Na tak przygotowane ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach schłodzone ciasto ciemne. Ubić pianę z białek i wyłożyć na ciemne ciasto. Na koniec zetrzeć na tarce o grubych oczkach schłodzone ciasto jasne. Piec w temperaturze 200 st. około 50 minut. Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem. [/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
"MOKRY" placek
Top
Bottom