- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
200 g herbatników maślanych zmiksować, dodać rozpuszczone masło (50 g)
Ciastkami wyłożyć formę
1,5 tabliczki białej czekolady rozpuścić na parze (z dodatkiem odrobiny śmietany
kremówki)
Czekoladę wylać na herbatniki, odstawić do przestygnięcia
Masa serowa:
100 ml kremówki ubić
Dodać 500 g mascarpone, posłodzić cukrem pudrem (niedużo)
Dodać kieliszek likieru owocowego (u nas poziomkowy) i 1 – 1.5 cm startego świeżego
imbiru
Śmietanę połączyć z mascarpone
Wlać rozpuszczoną żelatynę (ilości na oko)
Wrzucić kilka garści zamrożonych malin
Masę wyłożyć na ciastka.
Wstawić do lodówki
Truskawki mrożone rozpuścić, lekko posłodzić , zmiksować z żelatyną (lub zrobić coś a’ la
kisiel)
Wylać na ciasto
schłodzić
Ciastkami wyłożyć formę
1,5 tabliczki białej czekolady rozpuścić na parze (z dodatkiem odrobiny śmietany
kremówki)
Czekoladę wylać na herbatniki, odstawić do przestygnięcia
Masa serowa:
100 ml kremówki ubić
Dodać 500 g mascarpone, posłodzić cukrem pudrem (niedużo)
Dodać kieliszek likieru owocowego (u nas poziomkowy) i 1 – 1.5 cm startego świeżego
imbiru
Śmietanę połączyć z mascarpone
Wlać rozpuszczoną żelatynę (ilości na oko)
Wrzucić kilka garści zamrożonych malin
Masę wyłożyć na ciastka.
Wstawić do lodówki
Truskawki mrożone rozpuścić, lekko posłodzić , zmiksować z żelatyną (lub zrobić coś a’ la
kisiel)
Wylać na ciasto
schłodzić


Ostatnią edycję dokonał moderator: