Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Rabarbarowo-pomarańczowe smoothie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yrsa" data-source="post: 1526168" data-attributes="member: 13254"><p>2 łodygi rabarbaru, pokrojone na kawałki długości około 1 cm</p><p>sok i skórka otarta z 2 pomarańczy</p><p>3-4 łyżeczki miodu (użyłam syropu z agawy)</p><p>3-4 łyżki jogurtu naturalnego</p><p></p><p>Wszystko poza jogurtem umieścić w rondelku*, wymieszać aż miód się rozpuści, następnie przykryć i gotować na małym ogniu przez jakieś 8 minut (do czasu aż rabarbar będzie miękki). Zdjąć z ognia i dobrze wystudzić. Zimne wlać do blendera, dorzucić jogurt i zmiksować na gładką masę. Jak trzeba, to dosłodzić miodem.</p><p></p><p>Wychodzą tego 2 nieduże szklanki.</p><p></p><p></p><p>*W przepisie była jeszcze mowa o dodaniu 2 łyżek wody, ale to pominęłam. Następnym razem chyba jednak rabarbar uduszę na wodzie, a sok dodam przed miksowaniem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]89217[/ATTACH]</p><p></p><p>Przepis pochodzi z książki &quot;River Cottage Every Day&quot; Hugh Fearnley-Whittingstalla.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yrsa, post: 1526168, member: 13254"] 2 łodygi rabarbaru, pokrojone na kawałki długości około 1 cm sok i skórka otarta z 2 pomarańczy 3-4 łyżeczki miodu (użyłam syropu z agawy) 3-4 łyżki jogurtu naturalnego Wszystko poza jogurtem umieścić w rondelku*, wymieszać aż miód się rozpuści, następnie przykryć i gotować na małym ogniu przez jakieś 8 minut (do czasu aż rabarbar będzie miękki). Zdjąć z ognia i dobrze wystudzić. Zimne wlać do blendera, dorzucić jogurt i zmiksować na gładką masę. Jak trzeba, to dosłodzić miodem. Wychodzą tego 2 nieduże szklanki. *W przepisie była jeszcze mowa o dodaniu 2 łyżek wody, ale to pominęłam. Następnym razem chyba jednak rabarbar uduszę na wodzie, a sok dodam przed miksowaniem. [ATTACH=full]89217[/ATTACH] Przepis pochodzi z książki "River Cottage Every Day" Hugh Fearnley-Whittingstalla. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Rabarbarowo-pomarańczowe smoothie
Top
Bottom