- Paź 13, 2007
- 894
- 2
- 0
racuszki piekłam wiele razy . moja 3.5 letnia córeczka zjada z apetytem więc uznam że są wyborne ! fotki niestety nie mogę dołączyć ponieważ jeszcze nie mam programu fotoshop - ale obiecuję fotkę pod koniec tygodnia . mam tylko nadzieję że usmazycie wierząc mi na słowo .
przepis na mąkę cynamonową ( można przechowywać w zamkniętym słoiku 6 miesięcy )
3 szlanki mąki pszennej lub tortowej
4 łyzeczki mielonego cynamonu ( lub mniej według upodobań smakowych )
2-2.5 łyzeczki cukru
2 łyżki proszku do pieczenia
1/2 łyzeczki soli
składniki dobrze wymieszć w zamknietym słoiku .
składniki na racuszki cynamonowe :
3/4szkl.mleka
1 jajko
2 łyżki oleju
olej do smażenia
1 1/3 szklanki mąki cynamonowej
mleko wymieszać z jajkiemi dodać olej nastepnie dodac mąke cynamonową . ciasto najlepiej jak będzie gładkie .smażyć na gorącym oleju uważając aby się nie przypaliły .
ważne : ciasto cynamonowe nakładamy na patenię uzywając łyżki , pięknie rosną i robią się pękate więc nie mogą być duże porcie ciasta . można podawać z lodami waniliowymi , kisielem wiśniowym lub cukrem pudrem .pycha
życzę smacznego
przepis na mąkę cynamonową ( można przechowywać w zamkniętym słoiku 6 miesięcy )
3 szlanki mąki pszennej lub tortowej
4 łyzeczki mielonego cynamonu ( lub mniej według upodobań smakowych )
2-2.5 łyzeczki cukru
2 łyżki proszku do pieczenia
1/2 łyzeczki soli
składniki dobrze wymieszć w zamknietym słoiku .
składniki na racuszki cynamonowe :
3/4szkl.mleka
1 jajko
2 łyżki oleju
olej do smażenia
1 1/3 szklanki mąki cynamonowej
mleko wymieszać z jajkiemi dodać olej nastepnie dodac mąke cynamonową . ciasto najlepiej jak będzie gładkie .smażyć na gorącym oleju uważając aby się nie przypaliły .
ważne : ciasto cynamonowe nakładamy na patenię uzywając łyżki , pięknie rosną i robią się pękate więc nie mogą być duże porcie ciasta . można podawać z lodami waniliowymi , kisielem wiśniowym lub cukrem pudrem .pycha
życzę smacznego
Ostatnią edycję dokonał moderator: