- Lip 29, 2006
- 298
- 1
- 0
1/2 kg mąki
1/2 l mleka ciepłego
1/4 kostki drożdży (0,25g)
1 jajko
cukier waniliowy 1łyżka cukru
Jeżeli racuchy mają być z jabłkami, to wcześniej zsiekać w TM obrane jabłka (ja
tam zaglądam, żeby uchwycić moment rozdrobnienia. Drożdże rozetrzeć z cukrem i
c. waniliowym,dodać letnie mleko i to wlać do odważonej mąki w TM,jest tam
również jajko. Poz. interwał 1 min. Odst. do wyrośnięcia i potem dołożyć jabłka
Smażyć ,posypać cukrem pudrem .Przepis nie jest z książek TM Smacznego
1/2 l mleka ciepłego
1/4 kostki drożdży (0,25g)
1 jajko
cukier waniliowy 1łyżka cukru
Jeżeli racuchy mają być z jabłkami, to wcześniej zsiekać w TM obrane jabłka (ja
tam zaglądam, żeby uchwycić moment rozdrobnienia. Drożdże rozetrzeć z cukrem i
c. waniliowym,dodać letnie mleko i to wlać do odważonej mąki w TM,jest tam
również jajko. Poz. interwał 1 min. Odst. do wyrośnięcia i potem dołożyć jabłka
Smażyć ,posypać cukrem pudrem .Przepis nie jest z książek TM Smacznego
