składniki
1/2 kg marchwi
1 szklanka mąki
2 jajka
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
sól
sposób przygotowania
Marchew obrać, umyć i zetrzeć na drobnych oczkach.
W misce wymieszać marchew, mąkę z proszkiem, jajka i szczyptę soli. Zagnieść jednolite ciasto.
Jeśli jest za rzadkie - dodać mąki.
Z ciasta formować niewielkie placuszki i smażyć na gorącym oleju.
Podawać z cukrem pudrem lub dżemem.
1/2 kg marchwi
1 szklanka mąki
2 jajka
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
sól
sposób przygotowania
Marchew obrać, umyć i zetrzeć na drobnych oczkach.
W misce wymieszać marchew, mąkę z proszkiem, jajka i szczyptę soli. Zagnieść jednolite ciasto.
Jeśli jest za rzadkie - dodać mąki.
Z ciasta formować niewielkie placuszki i smażyć na gorącym oleju.
Podawać z cukrem pudrem lub dżemem.