- Mar 15, 2009
 
- 670
 
- 1
 
- 0
 
Dobra alternatywa dla naleśników.  
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		
	
 Przepis z majowego numeru "Przyślij Przepis" autorstwa p. Klaudii Kaczmarek.
-łyżka roztopionego masła
-łyżka mąki ziemniaczanej
-200 g mąki pszennej
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-200 ml maślanki
-2 jaja
-3 łyżki cukru
-szczypta soli
Do ostudzonego masła dodać jajka i maślankę, a następnie mąki wymieszane z proszkiem. Na końcu dodać cukier i sól. Dobrze wymieszać. Ciasto wychodzi gęste i tak ma być.
Ja smażyłam racuszki na oliwce, aż się zezłociły.
Najsmaczniejsze ze śmietanką i owocami. Tak jak na moim zdjęciu.
		
	
 
	
	
	
		
		
		
		
	
	
		
	
	
		
			
		
		
	
			
			-łyżka roztopionego masła
-łyżka mąki ziemniaczanej
-200 g mąki pszennej
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-200 ml maślanki
-2 jaja
-3 łyżki cukru
-szczypta soli
Do ostudzonego masła dodać jajka i maślankę, a następnie mąki wymieszane z proszkiem. Na końcu dodać cukier i sól. Dobrze wymieszać. Ciasto wychodzi gęste i tak ma być.
Ja smażyłam racuszki na oliwce, aż się zezłociły.
Najsmaczniejsze ze śmietanką i owocami. Tak jak na moim zdjęciu.