- Mar 15, 2009
- 667
- 1
- 0
Dobra alternatywa dla naleśników.
Przepis z majowego numeru "Przyślij Przepis" autorstwa p. Klaudii Kaczmarek.
-łyżka roztopionego masła
-łyżka mąki ziemniaczanej
-200 g mąki pszennej
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-200 ml maślanki
-2 jaja
-3 łyżki cukru
-szczypta soli
Do ostudzonego masła dodać jajka i maślankę, a następnie mąki wymieszane z proszkiem. Na końcu dodać cukier i sól. Dobrze wymieszać. Ciasto wychodzi gęste i tak ma być.
Ja smażyłam racuszki na oliwce, aż się zezłociły.
Najsmaczniejsze ze śmietanką i owocami. Tak jak na moim zdjęciu.

-łyżka roztopionego masła
-łyżka mąki ziemniaczanej
-200 g mąki pszennej
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-200 ml maślanki
-2 jaja
-3 łyżki cukru
-szczypta soli
Do ostudzonego masła dodać jajka i maślankę, a następnie mąki wymieszane z proszkiem. Na końcu dodać cukier i sól. Dobrze wymieszać. Ciasto wychodzi gęste i tak ma być.
Ja smażyłam racuszki na oliwce, aż się zezłociły.
Najsmaczniejsze ze śmietanką i owocami. Tak jak na moim zdjęciu.

