- Lut 24, 2008
- 43
- 0
- 0
Pochodze z Radomia a oto moje ciasto z rodzinnych stron
skladniki:
Na Ciacho
25 dag cukru pudru
10 dag margaryny
3 cale jajka
1/4 kg maki krupczatki
1 proszek do pieczenia
1 cukier waniliowy
3/4 szklanki mleka
3 lyzki kakao
Zoltka + cukier puder + margaryna + cukier waniliowy utrzec. UCIERAJAC dodac make i kakao + proszek do pieczenia. Dolewamy mleko i na samym koncu piane. Mieszać ręcznie, nie przy pomocy miksera! Gotowe ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26 cm i piec w temperaturze 180 stopni przez ok.30-35 minut. Wystudzone przekroić na 3 krążki.
Na Krem
1 maslo Extra
7 lyzek cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 szklanka zsiadlego mleka lub smietany kremowki
Maslo ucieramy z cukrem. Na koniec dodajemy po lyzce Smietany. Najlepiej robić to po 1 łyżce, wtedy mamy praktycznie pewność, że masa się nie zwarzy.
Dodatkowo
polewa czekoladowa
wiorki kokosowe
Krazki przelozyc kremem. Na wierzch polac polewe czekoladowa i posypac wiorkami kokosowymi. I vuala

skladniki:
Na Ciacho
25 dag cukru pudru
10 dag margaryny
3 cale jajka
1/4 kg maki krupczatki
1 proszek do pieczenia
1 cukier waniliowy
3/4 szklanki mleka
3 lyzki kakao
Zoltka + cukier puder + margaryna + cukier waniliowy utrzec. UCIERAJAC dodac make i kakao + proszek do pieczenia. Dolewamy mleko i na samym koncu piane. Mieszać ręcznie, nie przy pomocy miksera! Gotowe ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26 cm i piec w temperaturze 180 stopni przez ok.30-35 minut. Wystudzone przekroić na 3 krążki.
Na Krem
1 maslo Extra
7 lyzek cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 szklanka zsiadlego mleka lub smietany kremowki
Maslo ucieramy z cukrem. Na koniec dodajemy po lyzce Smietany. Najlepiej robić to po 1 łyżce, wtedy mamy praktycznie pewność, że masa się nie zwarzy.
Dodatkowo
polewa czekoladowa
wiorki kokosowe
Krazki przelozyc kremem. Na wierzch polac polewe czekoladowa i posypac wiorkami kokosowymi. I vuala

Ostatnią edycję dokonał moderator: