Radomianka :)

belle martini

Member
Lut 24, 2008
43
0
0
Pochodze z Radomia a oto moje ciasto z rodzinnych stron
icon_smile.gif



skladniki:

Na Ciacho

25 dag cukru pudru
10 dag margaryny
3 cale jajka
1/4 kg maki krupczatki
1 proszek do pieczenia
1 cukier waniliowy
3/4 szklanki mleka
3 lyzki kakao

Zoltka + cukier puder + margaryna + cukier waniliowy utrzec. UCIERAJAC dodac make i kakao + proszek do pieczenia. Dolewamy mleko i na samym koncu piane. Mieszać ręcznie, nie przy pomocy miksera! Gotowe ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26 cm i piec w temperaturze 180 stopni przez ok.30-35 minut. Wystudzone przekroić na 3 krążki.

Na Krem

1 maslo Extra
7 lyzek cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 szklanka zsiadlego mleka lub smietany kremowki

Maslo ucieramy z cukrem. Na koniec dodajemy po lyzce Smietany. Najlepiej robić to po 1 łyżce, wtedy mamy praktycznie pewność, że masa się nie zwarzy.

Dodatkowo

polewa czekoladowa
wiorki kokosowe

Krazki przelozyc kremem. Na wierzch polac polewe czekoladowa i posypac wiorkami kokosowymi. I vuala
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

samanta

Member
Sie 19, 2007
15,957
1
0
Ja taki krem robię częso i do różnych ciast przekladanych ale radomianka jest rzeczywiście cool!!!
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy