Rafaello wprost niebiańskie

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
składniki
ciasto
5 jajek
1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
1/2 szkl. mąki pszennej
1 łyżka octu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szkl. cukru

masa
2 budynie śmietankowe
1/2 szkl. mąki
1 l mleka
1 kostka masła roślinnego

wierzch
2 op. (160 g) wiórek kokosowych
1/2 kostki masła roślinnego
3 łyżki cukru

sposób przygotowania
Białka ubić z cukrem na sztywno. Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia. Białka wymieszać z żółtkami i dodać mąkę. Wylać ciasto na wysmarowaną masłem i wysypaną bulką tartą prostokątna blaszkę, po czym piec w temp. 125 st.
Budynie ugotować z mąka i mlekiem. Po zdjęciu z ognia dokładnie wymieszać z masłem roślinnym na jednolita masę.
Wiórki kokosowe podsmażyć z cukrem na maśle roślinnym na złoty kolor.
Masę budyniową wyłożyć na biszkopt, na to wyłożyć wiórki kokosowe i wstawić do lodówki.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy