- Kwi 28, 2006
- 49
- 0
- 0
Czyli coś z okazji dwóch tematycznych tygodni - w kuchni panny Marple i Festiwalu kuchni rosyjskiej.
* 250 g szyjek rakowych mrożonych,
* 1,5 szklanki (375 ml) śmietany,
* 0,5 szklanki (125 ml) wina,
* łyżka masła, sól, pieprz,
* kminek
Raki rozmrozić w zimnej wodzie. Śmietanę, wino, masło, sól i kminek zagotować w rondlu na małym gazie. Dodać raki, gotować około 20 minut, po czym wyłożyć na półmisek i zalać sosem.
* 250 g szyjek rakowych mrożonych,
* 1,5 szklanki (375 ml) śmietany,
* 0,5 szklanki (125 ml) wina,
* łyżka masła, sól, pieprz,
* kminek
Raki rozmrozić w zimnej wodzie. Śmietanę, wino, masło, sól i kminek zagotować w rondlu na małym gazie. Dodać raki, gotować około 20 minut, po czym wyłożyć na półmisek i zalać sosem.

Ostatnią edycję dokonał moderator: